Završeno finale europa kupa u skijanju za osobe s invaliditetom na Sljemenu

Dosadašnje iskustvo Hrvatskog paraolimpijskog odbora u organizaciji 2 svjetska kupa i 3 europa kupa u skijanju za osobe s invaliditetom rezultiralo je i dobivanjem organizacije finala europa kupa u tehničkim disciplinama. Na Sljemenu se od 25.02. do 29.02. održavalo finale europa kupa u tehničkim disciplinama u skijanju za osobe s invaliditetom. Nastupilo je ukupno 44 natjecatelja iz 18 zemalja svijeta.

 

Vremenski uvjeti na Sljemenu nikako nisu išli na ruku organizatorima te je bio promijenjen raspored natjecanja. Ukupno su održana 3 natjecanja europa kupa u disciplini slalom i 1 natjecanje nacionalnog prvenstva također u disciplini slalom.

 

Prvi dan natjecanja nikako nije bio povoljan za naše reprezentativce: Lucija Smetiško u kategoriji stojećih natjecateljica nažalost je „haklala“ vrata i nije završila utrku. Damir Mizdrak sa vodičem Marijom Coch u kategoriji slijepih i slabovidnih natjecatelja također u prvoj vožnji nije stigao do cilja prvog dana natjecanja. Naše boje ostao je braniti još samo Lovro Dokić u kategoriji stojećih natjecatelja. Iako je bio pod ozljedom veći dio sezone uspio je završiti na vrlo dobrom 6. mjestu.

 

Rezultati 1. dana natjecanja slaloma, ženska kategorija –

https://db.ipc-services.org/sdms/calendar/competition/open-file/csp/AS1120AS/id/6731

Rezultati 2. prvog dana natjecanja slaloma, muška kategorija –

https://db.ipc-services.org/sdms/calendar/competition/open-file/csp/AS1120AS/id/6727

 

Drugi  dan natjecanja ipak je bio nešto bolji. Damir Mizdrak je završio na odličnom 3. mjestu kao i Lovro Dokić. Lucija Smetiško nažalost nije završila natjecanje ispadanjem u 2. vožnji.

 

Rezultati 2. dana natjecanja slaloma, ženska kategorija –

https://db.ipc-services.org/sdms/calendar/competition/open-file/csp/AS1120AS/id/6732

Rezultati 2.  dana natjecanja slaloma, muška kategorija –

https://db.ipc-services.org/sdms/calendar/competition/open-file/csp/AS1120AS/id/6728

 

Nakon jednog dana pauze za natjecatelje potrebnog i za dosnježivanje i uređenje skijaške staze uslijedio je najuspješniji dan natjecanja za naše paraolimpijce: Lucija Smetiško osvaja 1. mjesto i time osvaja 2. mjesto u ukupnom pretku europa kupa, Damir Mizdrak osvaja također izvrsno 1. mjesto, a Lovro Dokić završava na vrlo dobrom 4. mjestu.

 

Rezultati 3. dana natjecanja slaloma, ženska kategorija –

https://db.ipc-services.org/sdms/calendar/competition/open-file/csp/AS1120AS/id/6729

Rezultati 3.  dana natjecanja slaloma, muška kategorija –

https://db.ipc-services.org/sdms/calendar/competition/open-file/csp/AS1120AS/id/6725

 

Nacionalno prvenstvo bilo ja na rasporedu zadnji dan natjecanja. Iako je bilo planirano natjecanje u veleslalomu zbog visokih temperatura i sigurnosnih razloga održano je natjecanje u disciplini slalom. Lucija Smetiško završava osvojenim 1. mjesto i postavljenim najbržim vremenom u kategoriji ženskih natjecateljica, Damir Mizdrak nažalost nije završio 2. vožnju, a Lovro Dokić završava natjecanje sa još jednim 4. mjestom.

Nakon napornih 4 dana natjecanja našim paraolimpijcima slijedi zasluženi odmor i nastavak treninga. Slijedeća destinacija – Lihtenštajn!

Rezultati 4. dana natjecanja slaloma, ženska kategorija –

https://db.ipc-services.org/sdms/calendar/competition/open-file/csp/ASNR20AS/id/6736

Rezultati 4.  dana natjecanja slaloma, muška kategorija –

https://db.ipc-services.org/sdms/calendar/competition/open-file/csp/ASNR20AS/id/6734

 

Ovim prilikom također se želimo zahvaliti predsjedniku republike Hrvatske g. Zoranu Milanoviću na dolasku i sudjelovanju u dodjeli medalja sportašima u hotelu Holiday,  Zagrebačkom skijaškom savezu kao tehničkom organizatoru natjecanja, Gradu Zagrebu kao najvećem sponzoru natjecanja i Hrvatskom paraolimpijskom odboru kao glavnom organizatoru natjecanja.