Nova natjecanja Europa kupa u Švicarskom St. Moritzu

 

Nakon natjecanja u Austriji naši paraolimpijci nastavili su natjecanja u Švicarskom St. Moritzu. Tijekom 4 dana, od 16.12. do 19.12.2020. održava se natjecanje europa kupa sa 2 natjecanja u veleslalom i 2 natjecanja u slalomu. Prva 2 dana natjecanja u disciplini veleslaloma nastupilo je 86 natjecatelja iz 15 zemalja u 3 kategorije; slijepi i slabovidni skijaši i skijašice, stojeći skijaši i skijašice, te skijaši i skijašice u sjedećoj kategoriji.

 

Hrvatsku su predstavljali Lucija Smetiško u kategoriji stojećih skijašica i Damir Mizdrak s vodičem Marijom Koch u kategoriji slijepih i slabovidnih skijaša. Prvi dan natjecanja Lucija je osvojila 8. mjesto. Tu je bitno napomenuti kako je Lucija u odnosu na prethodnu utrku uspjela popraviti bodove dobivene na utrci. Damir Mizdrak završio je na 8. mjestu. Drugi dan natjecanja Lucija je završila na 7. mjestu, a Damir nažalost nije završio prvu vožnju veleslaloma.

 

Danas i sutra se održavaju natjecanja u disciplini slaloma što je i jača disciplina naših paraolimpijaca pa željno iščekujemo rezultate tih natjecanja.

 

Listu s rezultatima možete pronaći na linku ovdje.