Reprezentacija

Hrvatska skijaška reprezentacija osoba s invaliditetom nasupila je prvi puta na Zimskim paraolimpijskim igrama u Salt Lake City-u 2002. godine gdje su je zastupali Aleksandra Kosanić i Tomislav Zadro, oboje u kategoriji stojećih skijaša. Tada se kreće sa organiziranim radom skijaške reprezentacije. Nakon završenih igara 2002. godine timu reprezenacije se pridružuju Zlatko Pesjak i Mario Dadić. Na zimskim paraolimpijskim Igrama u Torinu 2006. godine nastupio je Zlatko Pesjak.

Nakon četri godine 2010. u Vancuveru za Hrvatsku su skijali Nikolina Šantek u kategoriji slijepih i slabovidnih skijašica, Dino Sokolović u kategoriji sjedećih skijaša, Pesjak Zlatko i Mario Dadić u kategoriji stojećih skijaša.

Slijedeće ZPI su održane 2014. godine u Sochi-ju u Rusiji. Tu su nastupali Dino Sokolović i Damir Mizdrak u kategoriji slijepih i slabovidnih skijaša.

Zadnje paraolimpijske Igre održane su 2018. godine u PyeonChangu u Južnoj Koreji. Tu nastupa dosada najbrojnija hrvatska reprezentacija i to u tri sporta; alpsko skijanje, para nordijsko skijanje, te snowboard. Reprezentaciju alpskog skijanja čine, Dino sokolović, koji je osvoji zlatnu medalju u slalomu, Damir Mizdrak, Lovro Dokić u kategoriji stojećih skijaša i Eva Goluža u kategoriji slijepih i slabovidnih skijašica. Para nordijsku reprezentaciju činili su Josip Zima u kategorji sjedećih natjecatelja i Toni Bošnjaković u kategoriji stojećih natjecatelja. Naš natjecatelj u snowboard-u je bio Bruno Bošnjaković čije je osvojeno 3. mjesto u dusciplini snowboardcross bilo i prva osvojena medalja na Zimskim paraolimpijskim igrama za Republiku Hrvatsku u povijesti.

Osim ZPI-a reprezentacija također nastup na svim nižim rangovima natjecanja.