Hrvatska reprezentacija iz para nordijskog skijanja je sudjelovala na European Winter Para Sports Eventu u Poljskoj

Hrvatska reprezentacija iz para nordijskog skijanja je sudjelovala na European Winter Para Sports Eventu u Poljskoj. Događaj je sufinanciran iz Erasmus+ programa Europske Unije te je trajao od 24. veljače do 2. ožujka.

 

Naša reprezentacija se natjecala u skijaškom trčanju i biatlonu. Uvjeti na stazi nisu bili idealni,ali gostoprimstvo domaćina i otvorenost ostalih ekipa sudionica su nadoknadile to. Prvog dana natjecanja (27. veljače) u skijaškom trčanju – disciplina Sprint nastupili su svi naši reprezentativci. U sjedećoj kategoriji Suzana Mavrin LW12 (nastupila u utrci za početnike 900 m), Kristijan Sklepić LW12 te Josip Zima LW 10.5 (1300m) i u stojećoj Zvonko Bjelokapić LW 4 i Antun Bošnjaković LW3 (1500m). Suzana Mavrin je osvojila 1. mjesto u početničkoj utrci, Josip Zima je zauzeo 2. mjesto u svojoj kategoriji, a Kristijan Sklepić 5. mjesto. Antun Bošnjaković je osvojio također 2 . mjesto u svojoj kategoriji, dok je Zvonko završio na 6. mjestu.

 

Sljedeći dan natjecanja (28. veljače) je bilo natjecanje u biatlonu u kojem smo imali jednog predstavnika – Antuna. On je osvojio odlično 3. mjesto.  29. veljače je bilo zadnje natjecanje u skijaškom trčanju i to u disciplini Long -3,9 km za sjedeće te 4,5 km za stojeće. Zbog zahtjevnosti staze i nedovoljnog iskustva naših sportaša Suzane Mavrin te Kristijana Sklepića odlučio sam da oni na ovoj utrci ne nastupe. Iako nisu nastupili, marljivo su trenirali u

 pauzama kada nije bilo natjecanja jer su nam dani na snijegu od iznimne važnosti. Nastupili su Josip Zima koji je sjedećoj kategoriji osvojio 3. mjesto, Antun Bošnjaković je zauzeo 4. mjesto i Zvonko Bjelokapić 5. mjesto u stojećoj kategoriji.

 

Ovim putem čestitam svim sportašima na nastupima i nadam se da ćemo imati prilike još sudjelovati na ovakvim natjecanjima. Zahvaljujem se i organizatorima iz Poljskog Paraolimpijskog Odbora koji su nas ugostili i omogućili da se ovakav događaj ostvari.

 

Trener hrvatske para nordijske reprezentacije

Josip Štefanac, mag.cin