Rad u klubovima je u zadnjih nekoliko godina sve je bolji i stručniji, gdje se osobe s invaliditetom sustavnim radom uključuju u obuku skijanja koju provode učitelji skijanja HZUTS-a na hrvatskim i austrijskim skijalištima kroz razne kampove i škole skijanja. Svake sezone u veljači održi se i Prvenstvo Hrvatske u alpskom skijanju osoba s invaliditetom. Postoje tri kategorije skijaša s invaliditetom: Slijepi i slabovidni, stajaći i sjedeći. Oni koji se pokažu kao uspiješniji od ostalih uključuju se ozbiljniji rad, te ulaze
u proces treninga. Hrvatska paraolimpijska skijaška reprezentacija nastupala je dosada na trima Zimskim Paraolimpijskim igrama.

Prvi puta u Salt Lake City-u 2002 nastupio je Tomislav Zadro u stajaćoj konkurenciji. U Torinu 2006. godine nastupio je Zlatko Pesjak također u stajaćoj konkurenciji, u Vancouveru 2010. godine nastupilo je četiri sportaša: Nikolina Šantek u kategoriji slijepih i slabovidnih, Zlatko Pesjak i Mario Dadić u stajaćoj konkurenciji, te Dino Sokolović u sjedećoj konkurenciji. Na Zimskim paraolimpijskim igrama koje će se održati u ožujku 2014.g. očekujemo nastupe Dine Sokolovića u sjedećoj konkurenciji i Damira Mizdraka u konkurenciji slijepih I slabovidnih. Također reprezentacija je imala i nekoliko nastupa i na Svjetskim prvenstvima: U Južnoj Koreji 2009.g.(High 1 resort), Italiji 2011.g.(Sestriere) I u Španjolskoj 2013.g.(La Molina).

Pripreme I treninzi reprezentacije I klubova obićno počinju polovicom kolovoza i traju sve do mjeseca svibnja. Kroz tih devet mjeseci skijaši s invaliditeom se pripremaju na austrijskim ledenjacima, a u zimskim mjesecima na raznim skijalištima u inozemstvu i na Sljemenu. “Suhe” kondicijske pripreme kroz sezonu održavaju se u Zagrebu.