SP Lillehammer 2021: Bošnjak bez 1/4 finala

Hrvatski parasnowboarder Bruno Bošnjak (38) nije se uspio plasirati u četvrtfinale discipline dual banked slalom na Svjetskom prvenstvu u norveškom Lillehammeru.

Bošnjak je nažalost, zbog pogreške pred ciljem druge kvalifikacijske vožnje ostao bez plasmama među osam najboljih.

 

“Staza je bila stvarno zahtjevna. U kvalifikacijama su najbolja četvorica iz prve vožnje izborila plasman u završnicu, a ostali su išli u drugu vožnja nakon koje su još četvorica ušla u četvrtfinale. Druga vožnja mi je stvarno bila dobra, nažalost u zadnjem zavoju sam izgubio kontrolu, bord mi se okrenuo i stao sam. Zbog toga sam loše završio. Da mi se to nije dogodilo uvjeren sam kako bi se plasirao u završnicu,” kazao je osvajač brončane medalje na Zimskim paraolimpijskim igrama 2018.

 

Disciplina Dual bank slalom je format koji je samo na svjetskim prvenstvima, dok će na predstojećim Zimskim paraolimpijskim igrama u Pekingu, na kojima će Bošnjak braniti brioncu, na programu ponovo biti banked slalom.

 

“Sada je fokus prebačen na iduću utrku, cross koji je na rasporedu idući tjedan. Ispred mene su dva dana treninga, nakon toga su kvalifikacije, pa finala,” dodao je.

 

Naglasio je kako je natjecanje održano bez zaštitnih mreža, jer su organizatori smatrali da je “tako atraktivnije”.

 

“Ljudi su letjeli van, drugačije voziš kada znaš da nema mreže koja će te zadržati. Mislim da bi sigurnost natjecatelja trebala biti na prvom mjestu,” kazao je hrvatski paraolimpijac.

 

Njegov trener Stipe Tomljanović je istaknuo kako je sve do same završnice druge vožnje izgledalo dobro.

 

“Nažalost, Bruno nije uspio ući u četvrtfinale. U drugoj vožnji je sve izgledalo dobro, lovio je plasman u četvrtfinale, no prije samog cilja se dogodio pad zbog kojeg je izgubio previše vremena. Sada moramo isprazniti glavu i pripremiti se za cross,” dodao je Tomljanović.

 

Podsjetimo, Bošnjak je Hrvatskoj donio prvu medalju u povijesti na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pjongčangu 2018. godine, broncu u snowboardu u disciplini banked slalom. (HPO)

 

Izvor: HPO