Svjetski kup u Njemačkoj – Altenberg i Dresden 11.1.-19.1. sudjelovalo je 17 nacija.

Prvi dio natjecanja je bio u Dresdenu gdje je po prvi puta održano natjecanje u kojem su sudjelovali sportaši iz fis-a i ipc-a. U Dresdenu je održan sprint u kojem su nastupili Kristijan Sklepić (sjedeći), Josip Zima (sjedeći), Suzana Mavrin (sjedeća) i Antun Bošnjaković (stojeći). Kristijan i Suzana nisu uspjeli završiti utrku dok su Zima (23. mjesto) i Bošnjaković (21. mjesto) uspjeli upisati rezultat s relativno niskim zaostatkom za vodećim što nam je omogućilo manji broj bodova i bolji plasman na ipc listi.

 

Nakon Dresdena, natjecanje je nastavljeno u Altenbergu. Cijelo natjecanje vremenski uvjeti su bili loši pa su treninzi bili iznimno kratki kako se ne bi uništila staza. U Altenbergu je napravljena staza od 600 m i bila je jako teška za natjecatelje jer je imala zavoj od 180 stupnjeva nakon nizbrdice te je puno opreme slomljeno tada. Našim sportašima Suzani i Kristijanu nije dopušten start u disciplini Short zbog bojazni od ozljede. Zima je imao nesreću pa mu je pri padu za vrijeme natjecanja drugi sportaš strgao jedinu skiju pa nije upisao rezultat.

 

Antun je završio na 23. mjestu. Također je nastupio i u Biathlonu, disciplina Sprint, ali je nažalost nije završio utrku. Bio je to prvi nastup u parabiathlonu za Hrvate.

 

 

Tekst & Foto by

Josip Štefanac