Nova destinacija za utrke europa kupa za naše paraolimpijce u alpskom skijanju – Malbun, Lihtenštajn!

Od ove sezone nova destinacija na kojoj se održavaju natjecanja, trenutačno europa kup i nacionalna prvenstvo, je mjesto Malbun u Lihtenštajnu. Našu reprezentaciju para alpskog skijanja na ovom natjecanju predstavljaju Lucija Smetiško i Damir Mizdrak sa vodičem Marijom Coch u pratnji trenera Luke Dobrinića.

 

Danas je održano natjecanje nacionalnog prvenstva Lihtenštajna u para alpskom skijanju za osobe s invaliditetom na kojem je nastupilo 46 natjecatelja iz 14 zemalja i natjecalo se u disciplini veleslaloma. Lucija nažalost nije danas startala, a Damir Mizdrak sa vodičem Marijom Coch je zauzeo odlično 2. mjesto! Sutra je na rasporedu natjecanje europa kupa u veleslalomu na kojem će startati Damir Mizdrak sa vodičem Marijom Coch sa startnim brojem 18. Sretno!

 

Rezultate natjecanja možete pogledati ovdje.

Svjetski kup za para nordijce u Sloveniji

U Sloveniji u mjestu Planica održava se natjecanje svjetskog kupa u nordijskom trčanju za osobe s invaliditetom. Nastupilo je ukupno 74 natjecatelja i natjecateljica iz 13 zemalja svijeta. Hrvatski reprezentativci jučer 03.03.2021., su nastupili u disciplini na 7.5 Km. Zvonko Bjelokapić, LW4, osvoji je 17. mjesto, a Josip Zima, LW10, u kategoriji sjedećih natjecatelja osvojio je 19. mjesto.

Drugi dan natjecanja. 04.03.2021., u disciplini sprint 1 km Zvonko Bjelokapić je zauzeo 17. mjesto, a Josip Zima u istoj Disciplini zauzeo je 18.mjesto. Nakon pauze, 07.03.2021., uslijedilo je natjecanje u srednjoj F dionici duljine 10 km. Zvonko je ostvario 13. plasman, a Josip 18. osvojeno mjesto.

 

Rezultate natjecanja možete pogledati ovdje.

Sa Leogangom završene utrke svjetskog kupa za ovu sezonu kupa

Nakon otkazanog finala svjetskog kupa u r uskom Yuzhno-Sakhalinsk, utrka slaloma u austrijskom Leogangu bila je posljednje natjecanje svjetskog kupa za ovu sezonu. Od 44 natjecatelja iz 26 zemalja Lucija Smetiško u kategoriji stojećih natjecatelja završila je na odličnom 3. mjestu. Damir Mizdrak sa vodičem Marijom Coch završio je na 4. mjestu. Lovro Dokić u kategoriji stojećih natjecatelja završio je na 13. mjestu.

 

Slijedeće natjecanje europa kupa održati će se u Lihtenštajnskom Malbunu gdje će također nastupiti naši natjecatelji. Sve dosadašnje rezultate naših natjecatelja možete pogledati na linku ovdje.

Utrka slaloma svjetskog kupa u austrijskom Leogangu

Nakon odvoženih najtecanja europa kupa i svjetskog kupa u veleslalomu danas je na red došlo natjecanje u slalomu. Kao i prethodni dan 47 natjecatelja iz 16 zemalja odvozilo je današnje natjecanje. Lucija Smetiško završila je i današnje natjecanje na izvrsnom 3. mjestom sa puno iskusnijim osvajačicama paraolimpijskih odličja na 1. i 2. mjestu. Također je upisala najbolje točke ove sezone u slalomu. Bravo Lucija! Našim dečkima i nije bio “dan za pamćenje” Damir Mizdrak sa vodičem Marijom Coch nažalost nije  završio 1. vožnju slaloma. Lovro Dokić u kategoriji stojećih natjecatelja također nije uspio završiti 1. vožnju slaloma danas.

 

Sutra započinje 2. natjecanje u slalomu ujedno i zadnje natjecanje svjetskog kupa u sezoni. Lucija starta sa brojem 8, Damir sa brojem 17 i Lovro sa brojem 35. Ukupno će nastupiti 44 natjecatelja iz 16 zemalja svijeta. Sretno!

 

Sve rezultate natjecanja možete vidjeti ovdje

Natjecanje europa kupa u Poljskom Ptaszkowa za Josipa Zimu

U mjestu Ptaszkowa u Poljskoj od 17.02 do 21.02.2021 održava se utrka europa kupa u nordijskom skijanju za osobe s invaliditetom. Ukupno 17 sportaša natjecati će se kroz tri dana na tri različite dionice; Middle F, Middle C i Short C. U sutrašnjoj utrci od 7,5 Km natjecati će se naš Josip Zima, uz Tonija Bošnjakovića prvi paraolimpijac iz Hrvatske koji je nastupio na Zimskim paraolimpijskim igrama u PyeongChangu u nordijskom skijanju. Želimo mu dobru utrku sutra!

 

Sve rezultate natjecanja možete vidjeti ovdje.

Utrke svjetskog kupa u veleslalomu u austrijskom Logangu

Nakon održanih natjecanja Europa kupa u Austriji i dva dana pause, nastavljaju se natjecanja svjetskog kupa u veleslalomu. Naši predstavnici ostali su isti: Lucija Smetiško u kategoriji stojećih natjecateljica, Damir Mizdrak sa vodičem Marijom Coch u kategoriji slijepih i slabovidnih skijaša, te Lovro Dokić u kategoriji stojećih natjecatelja.

 

Ukupno je jučer i danas nastupilo 50-tak natjecatelja iz 16 zemalja u natjecanju svjetskog kupa u veleslalomu u austrijskom Leogangu. Prvi dan natjecanja Lucija je osvojila 3. mjesto, Damir Mizdrak i Marija Coch završili su na šetsom mjestu, a Lovro Dokić nažalost nije završio prvu vožnju natjecanja tog dana. Drugi dan natjecanja, danas, Lucija je završila također na trećem mjestu, Damir je završio na 4. mjestu, a Lovro na 14. mjestu. Drago nam je vidjeti kako naši natjecatelji sa svakim natjecanjem smanjuju zaostatke za vodećim natjecateljima i time ostvaruju sve bolje bodove. Samo tako dalje!

 

Sutra i preko sutra su natjecanja svjetskog kupa u slalomu, a time završavaju i natjecanja svjetskog kupa u alpskom skijanju za osobe s invaliditetom za ovu sezonu.

 

Sve rezultate možete pogledati ovdje

Natjecanje u snowdoard cross-u za osobe s invaliditetom u Pyha-i, Finska

Mjesto Pyha u Finskoj bilo  je domaćin 2 natjecanja svjetskog kupa u snowboardcross- koje se održavalo 13. i 14.02.2021. Ukupno je nastupilo 32 natjecatelja i natjecateljica iz 15 zemalja svijeta. Našu zemlju zastupao je Bruno Bošnjak, osvajač brončane medalje u toj disciplini na zimskim paraolimpijskim Igrama u PyeonChangu 2018.  Prvog dana natjecanja Bruno je osvoji 8. mjesto( sa 5. kvalifikacijskim vremenom) zbog greške na stazi. Drugi dan natjecanja bio je osjetno bolji gdje je osvoji 4. mjesto(sa 4. kvalifikacijskim vremenom), niti 2 desetinke za trećim mjestom i unutar sekunde razlike od prvog mjesta. Podsjetimo kako je Brunina jača disciplina banked slalom, pa tu očekujemo i bolje rezultate. U nadi kako će se daljnja natjecanja realizirati pozdravljamo ih, čestitamo na rezultatu i želimo im sreću na daljnjim natjecanjima!

 

Detaljne rezultate možete pogledati ovdje

 

Natjecanja EC i WC u Leogang, Austrija

U austrijskom Logangu od 11.02.2021. do 19.02.2021. održavaju se natjecanja europa i svjetskog kupa u alpskom skijanju za osobe s invaliditetom. Hrvatski paraolimpijci koji će predstavljati našu državu su: Lucija Smetiško u kategoriji stojećih najecateljica, Damir Mizdrak u kategoriji slijepih i slabovidnih natjecatelja i Lovro Dokić u kategoriji stojećih natjecatelja.

 

 

Prvog dana natjecanja europa kupa održalo se natjecanje u veleslalomu; Lucija je zauzela 5. mjesto, Damir 2. mjesto i Lovro 12. mjesto. Drugi dan natjecanja uslijedio je slalom, jača strana naših natjecatelja. Lucija je zauzela 3. mjesto, Damir sa vodičem Marijom Coch osvoji je 2. mjesto, a Lovro je završio na 8. mjestu.

 

 

Natjecanja svjetskog kupa nastavljaju se od 16.02. do 19.02.2021 u 2 veleslaloma i 2 slaloma i nadam se da će naši paraolimpijci nastaviti s odličnim rezultatima. Sretno dalje!

 

Detaljne rezultate možete pogledati ovdje