Završena prva natjecanja alpskog skijanja naših paraolimpijaca u sezoni 2020./2021.

Nova sezona natjecanja u alpskom skijanju za osobe s invaliditetom započela je utrkama Europa kupa i WPAS utrkama u austrijskom Resterhöhe . Natjecanja su se održavala od 26.11. do 29.11.2020. u disciplini slalom, a od naših članova reprezentacije nastupili su Lucija Smetiško u kategoriji stojećih skijašica i Damir Mizdrak u kategoriji slijepih i slabovidnih natjecatelja sa svojim vodičem Marijom Koch.

 

Lucija Smetiško prvog dana WPAS natjecanja osvojila je 4. mjesto, a slijedeći dan nažalost nije završila prvu vožnju slalom i time nije imala plasman na kraju natjecanja. Damir Mizdrak je prvog dana natjecanja bio diskvalificiran u prvoj vožnji, a drugi dan završio je na 3. mjestu.

 

Uslijedila su natjecanja europa kupa gdje je Lucija Smetiško prvog dana natjecanja osvojila 5. mjesto te slijedeći dan 4. mjesto. Damir Mizdrak osvoji je 3. mjesto prvog dana natjecanja europa kupa i drugi dan 2. mjesto.

 

 

Slijedeća natjecanja WPAS i europa kupa očekuju ih od 02.12. do 04.12. u austrijskom Kaunertalu na kojima će im se pridružiti i Lovro Dokić. Želimo im uspjeh i nastavak odličnih rezultata na početku sezone!

 

Detaljni rezultati svih dana natjecanja dostupni su na linku ovdje.